انواع کمپرسور های هوا و تفاوت کمپرس های هپای صنعتی و غیر صنعتی

انواع کمپرسور های هوا و تفاوت کمپرس های هپای صنعتی و غیر صنعتی

انواع کمپرسور های هوا و تفاوت کمپرس های هپای صنعتی و غیر صنعتی

تفاوت کمپرسور صنعتی با غیر صنعتی
کمپرسور های صنعتی یک تعریف ساده دارند که عبارت است از: کمپرسور ههایی که حداقل دارای مخزن ۱۵۰ لیتر به بالا هستند و توانایی تولید هوای فشرده با حجم زیادی را دارند ، کمپرسور صنعتی گفته میشود. این کمپرسور ها توانایی تولید هوای فشرده از ۸ بار تا ۲۰ بار را دارند. بیشتری استفاده از این دستگاهها در کارگاهها و کارخانه ها میباشد. کپمرسور های صنعتی معمولا با برق ۳ فاز کار میکند، روغنی هستند و در حین کار صدای زیادی تولید میکنند. اپراتور برای کار کردن با این کمپرسور باید دارای اطلاعات کاملی باشد.

کمپرسور غیر صنعتی هم به کمپرسور گفته میشود که حجم مخزنی از ۱۵۰ لیتر کمتر دارد، به صورت دائمی نمیتواند کار کند. حجم بسیار زیادی از هوا را نمیتواند تولید کند. معمولا فشار هوای تولیدی این کمپرسور ها حداکثر تا ۸ بار میباشد. برق مورد نیاز این مدلها تکفاز بوده و در مدل های روغنی، بدون روغن، صدا دار و بدو صدا تقسیم بندی میشوند.

۱- تلمبه یا ناسوس
تلمبه یا ناسوس از ساده‌ترین انواع کمپرسور هوای فشرده که از اجزای ساده طراحی شده است. این تلمبه از فولاد یا آهنی دو سر بسته و یک میله پیستون ساخته شده است. در انتهای مبله، پیستون یک دسته تی شکل قرار دارد که به وسیله آن انرژی به میله پیستون منتقل می‌شود و شلنگ خروج هوا در پایه زیرین تلمبه قرار دارد. با حرکت پیستون به سمت پایین، هوا فشرده می‌شود و از طریق شلنگ و شیر یک طرف به بیرون هدایت می‌شود که از شیر یک طرفه برای عدم ورود هوای فشرده به داخل سیلندر استفاده می‌شود.

۲- دمنده‌های قفس سنجابی
از دیگر انواع کمپرسور‌های صنعتی هوای فشرده می‌توان به دمنده‌های قفس سنجابی اشاره کرد که از پرکاربردترین و متداول‌ترین دمنده‌ها نیز به حساب می‌آیند. این دمنده‌ها را می‌توان در سیستم‌های گرمایش و تهویه مشاهده کرد. در ساخت دمنده‌های قفس سنجابی از یک پروانه استفاده شده است که بروی یک موتور AC قرار می‌گیرد و مابین پروانه و شفت موتور دمنده نصب می‌شود. پروانه از تعداد زیادی پره تیغه‌ای تشکیل شده است که به شکل استوانه‌ای به یکدیگر متصل شده‌اند. سرعت چرخش این پروانه به طور میانگین 3400 RPS است. نحوه کار آن به این صورت است که هوا از بخش ورودی دمنده به طرف فضای خارجی بدنه انتقال می‌یابد و در ادامه از محل تجمع هوا عبور کرده و به سمت دهانه خروجی رانده می‌شود.

کمپرسور باد صنعتی فشار قوی
۳- کمپرسور باد فشار قوی
در این کمپرسور، از پیستون و سیلندر بهره می‌بردند که میزان هوادهی آن بین ۷۰۰ تا ۱۵۰۰ لیتر در دقیقه است و از آن برای تولید بطری‌ های آب‌ معدنی استفاده می‌شود.

کمپرسور باد پیستونی
۴- کمپرسور باد پیستونی
در واحد‌ های تولیدی و صنعتی از کمپرسور‌ پیستونی بهره می‌گیرند. این کمپرسور با توجه به قابلیت‌های گوناگون در ساخت مبلمان، دکوراسیون، کارگاه‌ها و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور کلی، با افزایش هوای کمپرس شده استفاده از کمپرسور با حجم بیشتر ضروری می‌شود.

کمپرسور باد اسکرو
۵- کمپرسور باد اسکرو
در ادامه‌ی مقاله ایران پمپ که به تشریح انواع کمپرسور‌ صنعتی هوا فشرده می‌پردازیم .قصد بیان نکاتی در مورد کمپرسور اسکرو داریم. اگر هوای فشرده بیشتر از ۱۰۰۰ لیتر دقیقه باشد از کمپرسور باد اسکرو استفاده می‌شود. این کمپرسور هوا را از بین دو موتور مارپیچی عبور می‌دهد که به طور معمول فشار تولید شده برای کمپرسور ۸ تا ۱۰ بار است که عملکرد آن به چرخش دو موتور بستگی دارد.

بر اساس دسته‌بندی مرحله‌ای این کمپرسور‌ ها به دو دسته کمپرسور‌ های تک‌مرحله‌ای و کمپرسور‌ های چندمرحله‌ای تقسیم‌بندی می‌شوند. از کمپرسور‌ های چند مرحله‌ای برای مواقعی که دارای حجم زیاد گاز با فشار بالا هستیم استفاده می‌شود. برای استفاده از کمپرسور‌های چند مرحله نکاتی که در زیر بیان شده است را مطالعه کنید.

این کمپرسور باعث کاهش تنش‌های کششی و فشاری روی بخش‌های متنوع کمپرسور می‌شوند.
اینترکولر در مراحل میانی باعث خنک کاری گاز می‌شوند.
با استفاده از کمپرسور چند مرحله مصرف انرژی کاهش می‌یابد.

 

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.